Inis Pályázat Kft.

Pest megyei eszközpályázat

PM_KKVESZKOZ_2018

Megjelent 4,5 milliárd forint keretösszeggel a pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás második üteme – Benyújtás: február 20-ától!

A vállalkozások eszközbeszerzéseit támogató pályázat célja a megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházásának támogatása, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci helyzetének erősítése, a munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. A gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási lehetőségeinek javítása, gazdasági teljesítményének erősítése.

A pályázaton 2,5 milliárd forint értékben nagyléptékű – 60-300 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre, valamint 2 milliárd forint értékben kisléptékű – 10-60 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre van lehetőség.

A vállalkozások a támogatásokat új eszközök beszerzésére igényelhetik, így például gyártósor, gépsor, informatikai eszköz vásárlására, termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre. A pályázaton gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.

A támogatási kérelmeket 2019. február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

  • A Pest megye területén legalább 365 napja igazoltan székhellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozás kaphat támogatást akkor, ha a 100%-os tulajdonában álló, vagy a fenntartási időszak végéig bérelt telephelyén hajtja végre fizikailag a fejlesztést. Legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezni kell a támogatást kérő kft.-nek, vagy részvénytársaságnak.
  • Budapesti székhelyű cég, illetve Budapest területén megvalósuló fejlesztés nem kaphat támogatást, tekintettel arra, hogy Budapest nem tartozik Pest megye területéhez.
  • Csak azokra a fő, vagy melléktevékenységekre engedi a pályázat a fejlesztést, amelyek fent vannak a pályázathoz tartozó TEÁOR-listán és amely tevékenységeket már a 2018. november 30-i cégkivonat szerint is végzett a cég.

A fejlesztés konkrétan új termelőeszköz beszerzését jelenti, „így például gyártósor, gépsor, informatikai eszköz vásárlására, termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre” lehet vissza nem térítendő támogatást kérni.